Välfärdsförvaltningen, Utveckling & Internt Stöd, Utvecklingsenheten

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder: Humanistiska nämnden och Omsorgsnämnden. Med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Utvecklingsenhetens grundläggande uppdrag är att ge stöd till välfärdsförvaltningens arbete med verksamhetsutveckling, säkerhet och kvalitet. 

Dina arbetsuppgifter

Som medicinsk ansvarig sjuksköterska har du ett övergripande ansvar för kvalitet och säkerhet i den kommunala hälso- och sjukvården. Uppdraget riktar sig till Välfärdsförvaltningens verksamheter som har ett vårdgivaransvar enligt Hälso- och sjukvårdslagstiftningen (HSL). Tillsammans med verksamhetschef för hälso- och sjukvårdsområdet ansvarar du för att kvalitet i verksamheterna systematiskt och fortlöpande utvecklas. I uppdraget ingår att göra händelse- och riskanalyser ur ett patientperspektiv samt granska och  utreda enligt lex Maria.

Som Medicinskt ansvarig sjuksköterska är du en viktig länk mellan strategisk- och operativ verksamhet. Du har också en nyckelroll i samverkan internt och externt samt förväntas ge sakkunnig vägledning till politiker, medarbetare och chefer.

Rollen som medicinskt ansvarig sjuksköterska ingår i förvaltningens kvalitetsgrupp tillsammans med medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR), socialt ansvarig samordnare (SAS) samt kvalitetsledare. Gruppens uppdrag är att övergripande arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och processutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med mångårig och gedigen erfarenhet i rollen. Du har relevant specialistutbildning och är väl förtrogen med gällande lagstiftning. Du har även erfarenhet av uppföljnings- och utredningsarbete. Erfarenhet från kommunal HSL-verksamhet är ett krav. 

Arbete med lagar och föreskrifter samt utbildning eller erfarenhet av att göra händelse- och riskanalyser är meriterande. Har du erfarenhet från någon form av ledarskap är det positivt. Du har en välutvecklad pedagogisk förmåga och kommunicerar öppet, rakt och tydligt i både tal och skrift samt bidrar till gott samarbete, skapar engagemang och medverkar till ett positivt arbetsklimat inom verksamhetsområdet. Din goda samarbetsförmåga speglar även av sig i interna och externa samverkansforum. 

Arbetet kräver självständighet och en förmåga att fatta beslut. Du har förmåga att tänka strategiskt, riskorienterat samt att agera lösningsfokuserat. Du ger råd och stödjer verksamheter i att omsätta strategier till praktiskt arbete. Självklart är du intresserad, insatt och drivande i utvecklingsfrågor och evidensbaserad vård, samt har ett intresse för utveckling av kommunens patientsäkerhetsarbete.


B-körkort är ett krav

 

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/420
Kontakt
  • Lotta Westman, 0660-88 190
Facklig företrädare
  • Marie Jonsson, Vårdförbundet, 0660-26 62 90
  • Berit Gimbergsson, Vision, 0660-88299
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-29

Tillbaka till lediga jobb