Örnsköldsviks kommun, Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Örnsköldsviks gymnasium har två skolbyggnader, Parkskolan och Nolaskolan. Hos oss studerar sammanlagt drygt 1800 elever fördelade på fem högskoleförberedande program och tio yrkesprogram samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Vi är förstahandsvalet för merparten av kommunens gymnasieungdomar och har goda studie- och trivselresultat. Umeå universitet har utsett Örnsköldsviks gymnasium till övningsskola vilket innebär att VFU-studenter är ett regelbundet inslag i skolan.

Samhällsprogrammet har ungefär 225 elever som läser inriktningarna beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Programmet är placerat på Nolaskolan. För närvarande är tjänsten placerad i arbetslaget som har beteendevetenskaplig inriktning, men arbetslagsplacering kan variera mellan läsår.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i spanska och engelska och kommer därmed att utföra alla vanligt förekommande läraruppgifter. I ditt arbete ingår att sköta den dokumentation och de kontakter som detta innebär. Uppdraget innebär också att delta i gemensamt arbete tillsammans med ämneslag och arbetslag och där vara delaktig i uppgifter kopplade till engelska, spanska, moderna språk eller hela samhällsprogrammet.

I arbetsuppgifterna ingår mentorskap för ett antal elever. I det ingår ett stort ansvar för att följa upp och stödja dina mentorselever och att aktivt delta i elevhälsoarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare på gymnasienivå med ämnesbehörighet i spanska och engelska.

Även du som har annan kvalifikation är välkommen att söka, vid en eventuell anställning blir anställningen då tidsbegränsad utifrån legitimationskrav för tillsvidare.

Du vill skapa en god lärandesituation i klassrummet och är en tydlig ledare med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. Det är viktigt att du vill arbeta i ämnes- och arbetslag runt eleverna och utveckla din yrkesskicklighet tillsammans med andra drivna och ambitiösa kollegor. I enlighet med uppdraget kan du också ta eget ansvar och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har vana av att leda grupprocesser samt att anpassa undervisning utifrån gruppens och individernas behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som gillar att tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling.

Det finns andra utannonserade språklärartjänster i kombination med engelska på Örnsköldsviks gymnasium. Beroende på de olika sökandes kvalifikationer och behörigheter kommer tjänstegraden och ämneskombinationen att beslutas om under pågående rekryteringsprocess. En anställning med kombinationen spanska och engelska skulle innebära en tjänstegrad på 80%.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 14 augusti 2019
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-80%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/240
Kontakt
  • Robert Nordkvist, rektor, 0660-889 31
Facklig företrädare
  • Johanna Holmström, Lärarförbundet, 070-190 90 25
  • Åsa Elfving, Lärarnas Riksförbund, 070-584 84 16
Publicerat 2019-05-20
Sista ansökningsdag 2019-06-10

Tillbaka till lediga jobb