Välfärdsförvaltningen, Utveckling & Internt Stöd, Utvecklingsenheten

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder: Humanistiska nämnden och Omsorgsnämnden. Med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Möjligheternas Örnsköldsvik, en hållbar och tillgänglig kommun i världsklass - att leva och arbeta i och att besöka.

Kvalitetsarbetet är en viktig del av välfärdsförvaltningens utveckling för att skapa bästa möjliga medborgarnytta. Förvaltningen arbetar med förbättringsarbete genom systematiskt kvalitetsarbete (SKA) enligt SOSFS 2011:9. Att sätta medborgaren först, skapa värde, främja helhetssynen och förstärka känslan av sammanhang är viktigt för att skapa förutsättningar för vårt kvalitetsarbete.

Kvalitetsledaren har en strategisk, samordnande och drivande roll i välfärdsförvaltningens kvalitetsarbete. I rollen ingår att systematiskt initiera, säkra och följa upp kvaliteten i välfärdsförvaltningens verksamheter. Som kvalitetsledare arbetar du både strategiskt och operativt med kvalitetssamordning. Vi erbjuder en arbetsplats med hög kompetens och professionella medarbetare i en trivsam arbetsmiljö. Ta chansen att arbeta med oss!

Arbetsuppgifter
Som kvalitetsledare kommer du att bedriva processutvecklingsarbete och stärka kvalitetsarbetet i verksamheterna. Du ansvarar för att samordna det systematiska förbättringsarbetet inom vår förvaltning och arbetar i kommunens verksamhetsplaneringssystem Stratsys. I ditt arbete bidrar du också till verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning samt representerar välfärdsförvaltningen i grupper och nätverk i kommunen och länet. I rollen ingår uppdraget säkerhetssamordnare inom välfärdsförvaltningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen samt erfarenhet av verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete. Du har god analytisk förmåga och ser samband mellan variabler i verksamheter. Det är viktigt att du uttrycker dig tydligt i tal och skrift. Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer. Du är mål- och resultatinriktad. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i digitala verksamhetssystem. Även kunskap om LEAN och kvalitetsarbete enligt SIQ:s modell är värdefullt. Vi ser gärna att du har verksamhetskunskap inom sociallagstiftning och socialtjänstens verksamhetsområden. Giltigt körkort med B-behörighet är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 november
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/475
Kontakt
  • Lotta Westman, Avdelningschef, 0660-88190
Facklig företrädare
  • Johanna Martinell, SACO, 0660-886 66
  • Maria Morén, Vision, 0730-452240
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-10-31

Tillbaka till lediga jobb