Kommunledningsförvaltningen, Tillväxtavdelningen

Kommunledningsförvaltningen arbetar under kommunstyrelsen och har till uppgift att leda, samordna och följa upp den samlade kommunala verksamheten.

Mark- och planeringsenheten samordnar, driver och utvecklar kommunens övergripande samhällsplanering för Örnsköldsviks utveckling. Mark- och planeringsenheten svarar för kommunens markförsörjning samt utveckling av mark för allt från bostäder till verksamheter och företag.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör bidrar du till att utveckla Örnsköldsvik genom att arbeta med förädling och förvaltning av kommunens markinnehav. Tjänsten utgör en central roll i kommunens arbete med hållbar stadsutveckling. Du kommer att arbeta brett med mark- och exploateringsfrågor ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv.

Vi söker dig som vill och kan arbeta självständigt med stora exploateringsprojekt såväl som små markärenden. I tjänsten ingår bland annat att ansvara för att driva exploateringsprojekt från planering och projektering, via upphandling till genomförande. I egenskap av markingenjör kommer du att självständigt förhandla och upprätta avtal för köp och försäljning av mark, arrenden, nyttjanderättsavtal med mera. Det innebär också ansvar för förhandlingar med exploatörer och upprättande av exploateringsavtal.

I arbetet ingår omfattande kontakter med konsulter, exploatörer, fastighetsägare, kommuninnevånare, politiker och representanter för andra avdelningar inom Örnsköldsviks kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ingenjörsutbildning med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad, skog eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer tillräcklig. Det är meriterande om du har kunskaper inom juridik, gärna inom fastighetsjuridik. Vi ser gärna att du har förhandlingsvana.

Du är bra på att kommunicera både i tal och i skrift och du kan anpassa din kommunikation beroende på situationen.

Som person är du drivande och resultatinriktad. Du har lätt för att ta kontakt med andra och bygga relationer som leder till ett gott samarbete.

I kundkontakter är du serviceinriktad och lösningsfokuserad med en god portion personlig integritet.

Körkort är meriterande.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/194
Kontakt
  • Odd Johansson, enhetschef, 072-244 46 74
Facklig företrädare
  • Eva Persson, Sveriges Ingenjörer, 073-274 56 17
Publicerat 2018-08-10
Sista ansökningsdag 2018-08-18

Tillbaka till lediga jobb