Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Vi söker en biträdande rektor till skolområde Husum som omfattar tre skolor. Husumskolan F-9 med fritidshem, Banafjälskolan F-5 med fritidshem samt Idbynskolan F-5 med fritidshem.

Arbetsuppgifter
I uppdraget som biträdande rektor kommer du att samarbeta med rektor i ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt kvalitets- och skolutveckling. Tillsammans med rektor har du ansvar för att verksamheten lever upp till kommunala och nationella mål och riktlinjer samt att skolans pedagogik utvecklas så att eleverna ges bästa förutsättningar att utvecklas. Du kommer även att delta i, och bidra till, god dialog och utveckling i olika arbets- och utvecklingsgrupper.

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete i skolverksamhet. Det är meriterande om du har en påbörjad eller genomförd rektorsutbildning.

Som person är du strategisk, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer. Du är väl förtrogen med verksamheten och utvecklar kontinuerligt arbetet med att leda och samordna det långsiktiga kvalitetsarbetet. Du har förmåga att leda, samordna och att organisera det pedagogiska arbetet.

Du har elevernas lärande, inflytande och delaktighet som ledstjärna i ditt vardagsarbete. Du har god samarbetsförmåga och kan i ledningsgrupper bidra till ett gemensamt lärande.

Du kommer att behöva B-körkort och tillgång till egen bil för att ta dig mellan skolor.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid eventuell anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti 2024
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Husum
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/259
Kontakt
  • Richard Persson, rektor, 0722168164
Facklig företrädare
  • Charlie Lessnert, Skolledarna, 072-2147040
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb