Samhällsbyggnadsförvaltningen, Bygg- och miljöavdelningen

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Vill du vara med och skapa framtiden i Örnsköldsvik? Då ska du söka arbetet som infrastrukturstrateg, med fokus på att utforma en hållbar effektiv transportinfrastruktur för vårt näringsliv, invånare och besökare.

Just nu pågår en omfattande samhällsutveckling drivet av den starka efterfrågan av varor och tjänster som våra företag erbjuder i kombination med det fantastiska geografiska läget och naturupplevelser.

Örnsköldsvik är en av landets största kommuner till ytan vilket gör att det är en utmaning att skapa förutsättningar för hållbara resor för kommunens invånare. Här finns med andra ord både utmaningar och möjligheter!

Bor du inte i vår kommun idag är du varmt välkommen, här finns livskvalitet med bra skolor, friluftsliv, föreningsliv, kreativa restauranger, kustnära boenden med mera – kort sagt en plats för ett bra liv! Vi är ofta närmare än du tror och har bra kommunikationer via tåg, flyg och väg.  

ARBETSUPPGIFTER
Som infrastrukturstrateg hos oss kommer du att leda och medverka i den långsiktiga och strategiskt viktiga infrastrukturplaneringen. Det pågår idag arbeten med bl.a. Stadsdel 2030, Översiktsplan 2040, samt framtidens kollektivtrafiklösningar givet vårt kuperade landskap. Tjänsten som infrastrukturstrateg är en viktig del i Örnsköldsviks arbete mot att bli en hållbar kommun och du kommer att ingå i ett härligt team med samhällsplanerare och planhandläggare. 

Detta förutsätter en tät dialog med offentliga myndigheter, statliga verk och näringsliv. I rollen som infrastrukturstrateg ska du företräda kommunen i relation med andra aktörer samt styra och bevaka påverkansfrågor och medfinansieringsmöjligheter genom att delta i olika nätverk för infrastrukturarbetet.

Du kommer att vara delaktig i att ta fram övergripande strategiska dokument, utredningar samt även svara på remisser och skrivelser avseende infrastrukturplaner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad ingenjör, gärna inom t.ex. väg- och vattenbyggnad eller samhällsplanering. Det är därtill meriterande med erfarenhet från större infrastrukturprojekt eller samhällsomvandlingar.

Att kunna arbeta självständigt och leda olika grupper är ett krav. Erfarenhet från att samla in samt analysera fakta och uppgifter är viktigt. Förmågan att sammanväga olika perspektiv och pedagogiskt presentera olika vägval samt behov av beslut är meriterande.

Vi kommer ta stor hänsyn till dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en driven person som kan ta beslut för att komma vidare i ärenden. Då arbetet innebär många kontakter med andra människor så ser vi att du är en person som gillar att ta kontakt och bygga långsiktiga relationer. Du har lätt för att samarbeta, är en lösningsorienterad person som ser möjligheter och det är också självklart för dig att vara serviceinriktad. 

Körkort B är ett krav.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik 

Vårt Örnsköldsvik- kort film

Bifoga personligt brev och CV med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/297
Kontakt
  • Mattias Persson, avdelningschef, 0660-88000
Facklig företrädare
  • Jonny Jäwert, Sveriges ingenjörer, 0660-265387
  • Johanna Martinell, SACO, 0660-88666
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb