Välfärdsförvaltningen, Ordinärt boende

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Vi inom ordinärt boende arbetar för att ge människor rätt utförda insatser utifrån deras behov, utförda med respekt och gott bemötande och på så sätt skapa trygghet. Hemtjänsten i Örnsköldsvik kommun utvecklas kontinuerligt för att möta behovet hos de brukare som fått beviljade insatser. Nu söker vi nya enhetschefer som vill leda utvecklingen framåt!

Hemtjänsten Gideå och nattpatrull norr utgår från vård- och omsorgsboendet Björkhem, där har även du som enhetschef ditt kontor. Enheternas arbete utförs i brukarnas egna hem.

Hemtjänsten Själevad utgår från vård- och omsorgsboendet Rosenbacken, där har även du som enhetschef ditt kontor. Enheternas arbete utförs i brukarnas egna hem.

Arbetsuppgifter
Arbetet som enhetschef innebär att företräda kommunen som arbetsgivare och att ansvara för ekonomi, verksamhet, arbetsmiljö och personal.

Som enhetschef på hemtjänsten Själevad kommer du ansvara för vårdare/undersköterskor dag/ kväll och helg.

Som enhetschef på hemtjänsten Gideå och nattpatrull Norr kommer du ansvara för vårdare/undersköterskor dag/kväll helg och även för nattpersonal.

Som enhetschef leder, stöttar, motiverar och skapar delaktighet i din grupp för att nå våra gemensamma mål. Vidare är det ditt ansvar att följa de budgetdirektiv som finns och hålla din rambudget samt verka för att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet av bästa möjliga kvalité. Du strukturerar, planerar och organiserar ditt arbete självständigt.

Med ett LEAN-inspirerat förhållningssätt skapar du förutsättningar för verksamheten att ständigt förbättras.

Till stöd i ditt arbete finns din chef, chefstöd, kollegor i enhetschefsgruppen ordinärt boende samt stödfunktioner som ekonom, personalspecialist och lönehandläggare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan högskoleutbildning/utbildning som vi bedömer som tillräcklig.

Om du har erfarenhet av ledarskap och förbättringsarbete är det värdefullt, liksom erfarenhet av kommunalt arbete eller offentligt styrd organisation. Goda kunskaper inom verksamhetsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning i LEAN.

Som person är du trygg i dig själv och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, kommunikativ och smidig i dina relationer med andra människor. Det är också viktigt att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att information når fram och att du är mån om uppföljning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god kunskap i svenska språket och god datavana. Vidare är du mål- och resultatorienterad och har förmåga att se helheten i verksamheten.

Giltigt körkort med lägst B-behörighet och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsterna är vikariatsanställningar med start 13/9 till och med 31/8 2022, med eventuell förlängning.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/216
Kontakt
  • Linda Sedin, Avdelningschef, 0660-88 475
  • Annette Nilsson, chefsstöd , 0660-26 50 95
  • Jeanette Edmark, chefsstöd, 0660-26 50 48
Facklig företrädare
  • Camilla Norberg, Vision, 0660-26 53 85
Publicerat 2021-07-12
Sista ansökningsdag 2021-08-15

Tillbaka till lediga jobb