Samhällsbyggnadsförvaltningen, Bygg- och miljöavdelningen

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Örnsköldsviks kommun har en vision om att år 2030 är Örnsköldsvik ett kreativt nav med stark utveckling där initiativ och idéer tas till vara. En plats för 65 000 nyfikna med framtidstro. Här känner människor trygghet, gemenskap och glädje.

Vi söker nu en planarkitekt som vill vara motorn och drivkraften i att ta fram planprogram för kommunen samt att driva spännande detaljplaner framåt. Vill du bli en i vårt team, som får vara med att utveckla och forma Örnsköldsviks framtid?

Arbetsuppgifter
Som planarkitekt ansvarar du för framtagande av planprogram och detaljplaner. Planernas storlek och komplexitet varierar mellan förhållandevis enkla detaljplaner till mer komplexa och större detaljplaner och planprogram.

I rollen som planarkitekt kan du också komma att delta i arbetet med kommunens översiktsplanering och utredningar i tidiga skeden samt vara enhetens representant i olika interna projekt. I ditt arbete ingår att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling som sker inom plan- och byggområdet. Din arbetsdag kommer varvas mellan formell hantering av PBL, miljöbalken samt gestaltande. Du kommer ha en viktig roll som drivande i framtagande av planprogram i kommunen. 

Vi erbjuder dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i ständig utveckling och ett bra samarbetsklimat med många kontaktytor både internt och externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad fysisk planerare, arkitekt, landskapsarkitekt eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig. Erfarenhet av framtagande av planprogram och detaljplanering inom kommunal verksamhet är meriterande. Du är väl insatt i gällande lagstiftning och bekväm i tillämpningen av den. Erfarenhet med att arbeta i CAD och Fokus detaljplan är meriterande.

Som person är du driven och bra på att kommunicera samt har en god förmåga att samarbeta och göra avvägningar mellan olika intressen. Du är analytisk och arbetar lösningsfokuserat samt har en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal- och skrift på svenska. Du driver och slutför dina ärenden på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Samtidigt är du lyhörd, engagerad, kommunikativ och kan smidigt växla mellan självständigt arbete och teamarbete. Du är en projektledare som har förmågan att se helheten och kan driva projekten i mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort med behörighet B är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/449
Kontakt
  • Camilla Gimbergsson, enhetschef, 0660-88427
Facklig företrädare
  • Berit Gimbergsson, Vision, 0660-88299
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-08-14

Tillbaka till lediga jobb