Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

 
Nu söker vi en speciallärare med inriktning svenska till Själevadskolan åk 7-9. Tjänsten är en tillsvidare tjänst 100% med start ht 2024. 

På Själevadskolans högstadium går idag ca 270 elever. Själevad ligger vackert beläget vid Moälven, mellan Själevadsfjärden och Veckefjärden. Tätorten Själevad ligger omkring 6 km väster om centrala Örnsköldsvik.


För dig som är ny i ditt yrke har Örnsköldsviks kommun ett introduktionsprogram för nya lärare som innebär att du under ditt första år får en mentor. Din mentor är en erfaren lärare med samma ämnesbehörighet som kan vägleda och stödja dig.

Arbetsuppgifter
Som speciallärare på Själevadskolan kommer du att undervisa elever i mindre grupp, enskilt och i större sammanhang.  Du kommer att ha ett nära samarbete med specialpedagog, övriga lärare, elevhälsoteam och vårdnadshavare för att säkerställa att eleverna får den bästa möjliga utbildningen. Arbetet kommer att innebära att anpassa undervisningsmaterial och metoder efter elevernas behov och ge extra stöd och handledning till elever och lärare.

För att lyckas i rollen som speciallärare på högstadiet har du en pedagogisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med elever med olika typer av specialbehov. Du bör vara lyhörd, flexibel och engagerad i att hjälpa eleverna i att nå sin fulla potential. Dessutom ser vi gärna att du har god kommunikationsförmåga då kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lärarexamen /speciallärarexamen med huvudsaklig inriktning i ämnet svenska. 

Vi söker dig som gillar att utmanas och tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling.  

Vi ser gärna att du har vana av att leda grupprocesser, förmåga att skapa struktur samt att anpassa undervisning utifrån gruppens och individernas behov. Du är lyhörd, tar ansvar, är engagerad och kreativ.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240814
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Själevad
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/341
Kontakt
  • Carolina Callsen, 076-1303129
Facklig företrädare
  • Svante Söderlund, 0705729084
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb