Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Inom vår nya Individ och familjeomsorg har vi samlat socialtjänstens myndighetsutövning och utförare tillsammans med arbetsmarknadsenheten för att skapa förutsättningar för en mer sammanhållen helhet för dem vi är till för, från förebyggande arbete till mer samordnade och samplanerande insatser via team som kan möta personer med större behov. För att lyckas med den här förändringen, både den organisatoriska och den kulturella, krävs att vi har mod att våga prova nya saker, att vara nyfikna på nya möjligheter och lösningar. Inom individ och familj arbetar vi för rätt insats till rätt individ vid rätt tillfälle! Vill du vara med och bidra med dina kunskaper och erfarenheter?

Utredningsenheten barn och unga 0-18 år, som är en av våra nio enheter, arbetar huvudsakligen med att handlägga ärenden som rör barn, unga och deras familjer enligt Socialtjänstlagstiftning. 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår verksamhet. Som enhetschef har du personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för din enhet. Du säkerställer att verksamheten bedrivs i enlighet med rådande lagstiftning, riktlinjer och kommunens mål och budgetram.

Du ansvarar för den dagliga arbetsledningen där du är en närvarande ledare som är bra på att engagera och inspirera. Genom att se möjligheter anpassar du dig till ändrade omständigheter och du har förmåga att fatta beslut och visa gott omdöme under tidspress. Genom ett tydligt, coachande och tillitsbaserat ledarskap skapar du förutsättningar för utveckling, lärande och en god arbetsmiljö.

Som enhetschef för utredningsenheten barn och unga ingår du i Individ och familjs ledningsgrupp och bidrar aktivt till att skapa en sammanhållen verksamhet. Tillsammans driver vi utvecklings-, kvalitets-, effektiviserings- och förändringsarbete för enheten men också för hela organisationen.

Kvalifikationer

  • Socionomutbildning är ett krav
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn - och ungdomsvården
  • Meriterande är erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete
  • Goda kunskaper inom verksamhetsområdet samt erfarenhet av kommunalt arbete eller offentligt styrd organisation är meriterande
  • God förmåga att skapa förutsättningar för delaktighet och medskapande
  • Ett förtroendegivande, målinriktat och engagerat arbetssätt
  • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och din förmåga att göra andra bra

        Giltigt körkort med lägst B-behörighet är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig? 

Vi värderar och erbjuder en god arbetsmiljö med både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter samt spännande och meningsfulla arbetsuppgifter. Vi bidrar till varandras arbetsmiljö och skapar förutsättningar för ett bra arbetsliv. Vi möjliggör för visst arbete på distans och inom Örnsköldsviks kommun finns framtagna förmåner som medarbetare.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enlig överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/321
Kontakt
  • Jessica Eriksson, Verksamhetschef, 0761089728
Facklig företrädare
  • Susanne Silverkraft, Akademikerförbundet SSR, 070-5151321
  • Malin Strömberg, Vision , 073-0685373
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-23
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb