Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Trafik- och parkavdelningens verksamhetsområde omfattar gator, vägar, broar, kajer, trafik, parkering, parker, kollektivtrafik, skolskjuts samt tillståndsgivning. Projektering- och utredningsenheten arbetar som en stödfunktion till övriga enheter inom avdelningen och till andra avdelningar och enheter inom kommunen. Enheten ansvarar för genomförandet av avdelningens större projekt och uppdrag inom gata, gång och cykel, broar och kajer, beläggning, trafiksäkerhet och parkering samt handläggning av tillstånd.

Arbetsuppgifter
På trafik- och parkavdelningen kommer du att vara en del av byggandet och förvaltandet av framtidens Örnsköldsvik. Som utrednings ingenjör kommer du i första hand arbeta med projekt- och bygg ledning i olika projekt inom områdena vägar, gator, gång- och cykelvägar, broar och kajer.

Vid behov kommer du vara ett stöd till den egna organisationen i deras frågor samt vara med som sakkunnig i tidiga skeden av projekt. Här får du vara med från idé och utredningsskedet till slutbesiktning och framtida underhåll. Enheten är remissinstans i bland annat bygglovs- och planarbete där du kan delta som trafik- och parkavdelningens representant i ärendet.

Infrastrukturfrågor engagerar, vilket innebär att du i din roll kommer att ha kontakt med tjänstepersoner och annan personal från egna och andra avdelningar, allmänheten, konsulter, entreprenörer, myndigheter samt i vissa fall politiker.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har någon eller några av nedanstående kvalifikationer

  • En för tjänsten relevant teknisk universitets- eller högskoleutbildning eller kunskap och erfarenhet som av oss bedöms som likvärdig.
  • Erfarenhet av projektledning och/eller byggledning inom infrastruktur.
  • Erfarenhet av entreprenadjuridik, AMA anläggning, Vägar och gators utformning (VGU) och övriga standardregelverk inom anläggningsbranschen är meriterande.
  • Förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation och kommunal handläggning samt erfarenhet av offentlig upphandling (LOU) är meriterande.

Du har en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt körkort med behörighet lägst kategori B.

Personliga egenskaper
Som person är du engagerad i infrastruktur- och samhällsbyggnadsfrågor. Du har förmåga att analysera, vara kreativ, initiativrik och kan utföra dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är ansvarsfull och har förmågan att prioritera bland tilldelade arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att kommunicera med de som ingår i projekten och de som påverkas i anslutning till uppdragen. Mycket av arbetet kommer att ske i nära samarbete med kollegor vilket förutsätter att du är lyhörd och gärna delar med dig av dina kunskaper. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är; medborgaren först, helhetssyn, handlingskraft och tolerans.

Vi erbjuder flexibel och stimulerande arbetsmiljö i fina lokaler, samt goda möjligheter till fortbildning. Trafik- och parkavdelning prioriterar arbetsmiljö och hälsa och erbjuder bland annat möjlighet till motionstimme och friskvårdsbidrag till våra medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/312
Kontakt
  • Per Alfheim Enhetschef, 0660-88513
  • Torbjörn Söderberg Avdelningschef, 076-4950425
Facklig företrädare
  • Eva Lundberg, Sveriges ingenjörer, 0660-88879
  • Martin Hanell, Vision, 0660-65145
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb