Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Vill du vara med och leda och utveckla myndighetsutövningen i Örnsköldsviks kommun tillsammans med kompetenta kollegor och medarbetare? Då är rollen som enhetschef för utredningsenheten vuxna och äldre en tjänst för dig!

Enheten ansvarar för utredning, beslut och uppföljning av insatser enligt socialtjänstlagen inom området vuxna och äldre. Som chef för utredningsenheten kommer du att ingå i ledningsgruppen för Entré råd och stöd tillsammans med kollegor för myndighetsutövning LSS, psykosociala vuxenområdet, hälso- och sjukvård och främjande/förebyggande.  Du är direkt underställd avdelningschef som tillika är verksamhetschef för hälso- och sjukvården i kommunen. I nuläget har du personalansvar för cirka 20 medarbetare

Vi har det stora och spännande uppdraget att utveckla myndighetsutövning och kommunal hälso- och sjukvården med medborgaren i fokus. Vi tar sikte mot en hållbar socialtjänst med individen i fokus och en god och nära vård. Vi är en engagerad ledningsgrupp som vill tänka tillsammans, lära av det gamla och utforma det nya. Då en av våra enhetschefer lämnar oss för andra uppdrag behöver vi nu en ny stjärna i vårt gäng

Arbetsuppgifter

Uppdraget innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I uppdraget ingår att säkerställa att verksamheten bedrivs med kvalitet i enlighet med aktuell lagstiftning och välfärdsnämndens inriktning.

Enheten är mitt i ett förändringsarbete som du som enhetschef förväntas leda tillsammans med dina medarbetare.  Förändringsarbetet utgår från att göra den dagliga handläggningen personcentrerad utifrån våra medborgares behov, samt att medarbetarnas kompetens tas tillvara på ett gott sätt utifrån erfarenhet och intresse.

Som chef för enheten förväntas du i övrigt att

- delta i utvecklingsarbete på avdelningen
- medverka vid samverkan, samordning och prioriteringar tillsammans med övrig socialtjänst, utförarverksamheter samt andra organisationer/huvudmän.

Kvalifikationer

För detta spännande uppdrag söker vi dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten eller annan myndighet. Erfarenhet av biståndshandläggning inom området vuxna och äldre är meriterande. Du har god kunskap om gällande lagstiftning och regelverk samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.  

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med övriga kollegor och samverkansparter. Det är därför viktigt att du är en ansvarstagande lagspelare med mod att utforska nya vägar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trygg anställning med goda anställningsvillkor

Flexibel arbetstid

Möjlighet att arbeta på distans

Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter 

Mentor

Friskvårdsbidrag och motionstimme

Du får en chef som är tydlig, entusiastisk, engagerad och som leder med tillit.

Giltigt körkort B är ett krav.

Intervjuer sker löpande.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/300
Kontakt
  • Ylva Ekman, 0660-88118
Facklig företrädare
  • Anna-Lena Salomonsson, Vision, 0660-265230
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb