Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Verksamhetsområdet Individ och familj arbetar mot riktade målgrupper på individ- och gruppnivå. Målet är att frigöra och utveckla enskildas och gruppers egna resurser genom förebyggandeinsatser, råd, stöd och behandling.


Arbetsuppgifter
Resurscentrum mot våld genomför psykosocialt stöd- och behandlingsarbete inom socialtjänstens öppenvård med inriktning mot våld i nära relation. Behandlingsarbetet är uppdragsbaserat och syftar till att stärka individers och familjers möjligheter till ett självständigt liv. Alla insatser inom Resurscentrum mot våld baseras på en systemteoretisk grund och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

  • Genomföra behandlande och stödjande insatser till barn och vuxna.
  • Dokumentera, följa upp och utvärdera arbetet.
  • Utveckla och kvalitetssäkra verksamheten.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedömer tillräcklig är ett krav. Erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete samt god kunskap i systemteori, anknytningsteori, samspelsteori, traumateori och utvecklingspsykologi är önskvärt.

Kunskap om gällande lagstiftning, socialtjänstens arbete och öppenvårdsverksamhet är meriterande. Utbildning i icke-våldsgrupp, samtal om våld, KIBB, våldsproblematik, normaliserings- och uppbrottsprocess samt övriga utbildningar kopplade till våldsområdet är meriterande.

Meriterande är även erfarenheter av liknande arbetsuppgifter, nätverksarbete och gruppsamtal samt om du har data- och dokumentationsvana (gärna i Procapita/LifeCare).

Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, tydlighet och flexibilitet.

Giltigt körkort med lägst B-behörighet är ett krav.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/297
Kontakt
  • Maja Carlsson, 0660-88248
Facklig företrädare
  • Madelene Zingmark, Akademikerförbundet SSR, 0660-265496
  • Marielle Sjölund, Vision, 0660-88314
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb