Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Höglandskolan är en skola från förskoleklass t.o.m. årskurs 6 och fritidshem med ca 375 elever. Skolan ligger med närhet till centrala Örnsköldsvik och med bra tillgång till kommunikationer. Skolan ligger i anslutning till idrottsplats och vi har nära till skog och natur. Upptagningsområdet består till övervägande majoritet av villaområden.

Arbetsuppgifter

I rollen som specialpedagog blir du en del av vårt elevhälsoteam och du kommer att arbeta tillsammans med rektor, bitr. rektor, kurator, skolsköterska och skolpsykolog. Dessutom kommer du dagligen att arbeta tillsammans med pedagoger som undervisar elever i behov av särskilt stöd.

Du ansvarar för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten och de elever du arbetar med. Det kan t.ex. innebära att du, tillsammans med andra pedagoger, utformar åtgärdsprogram till enskilda elever.

Du arbetar också med pedagogisk utveckling av verksamheten och bistår här med stöd och handledning till befintlig personal. Utöver det tar du initiativ till, samt genomför observationer/kartläggningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Du deltar även i vårt gemensamma elevhälsonätverk som träffas regelbundet för samverkan kring övergripande frågor. Du arbetar också tillsammans med rektor vad gäller organisationsfrågor och skolans systematiska kvalitetsarbete. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med behörighet som specialpedagog/speciallärare.

Vi söker dig som gillar att utmanas och tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling.

Som person ser vi att du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår från alla elevers vilja och rätt till att lyckas utifrån sina förutsättningar. Ditt arbetssätt bygger på struktur, kreativitet och kommunikation, där utvecklingsarbete har en naturligt viktig del. Du är förtroendeingivande och har ett konstruktivt bemötande gentemot både elever, föräldrar och kollegor. Du är lyhörd, tar ansvar, är engagerad och kreativ.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister lämnas in till arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 221001
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/435
Kontakt
  • Björn Eriksson, 0660-88306
Facklig företrädare
  • Camilla Adam, Lärarförbundet, 070-1909025
  • Åsa Elfving, Lärarnas Riksförbund, 070-5848416
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-06-27

Tilbake til ledige stillinger