Bildningsförvaltningen, Vuxenutbildningen, SFI

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) bedrivs genom externa anordnare i centralt belägna lokaler. Nu söker vi en elevassistent med teckenspråkskunskaper, välkommen in med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att teckenspråkstolka genomgångar och instruktioner under SFI-lektioner för elev som läser SFI samt TFI (tecken för invandrare). Eleven har även teckenspråklärare under lektionen så ett nära samarbete med båda lärarna och elev är avgörande för lyckosam undervisning. Målet med elevernas utbildning är att de når kursmålen i läsa och skriva för SFI samt kan kommunicera med tecken i för eleven viktiga vardagliga situationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kunskaper inom teckenspråk så att du kan tolka obehindrat. Erfarenhet att arbeta med människor med annat teckenspråk än det svenska är meriterande. 

Vi söker dig som är lyhörd och ser människors olikheter som en styrka. 

Anställningen är en behovsanställning och omfattningen styrs av elevernas studieplanering. Elevernas SFI-undervisning sker i regel under 15 timmar per vecka och tolkbehovet finns främst under lektionernas första del.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40-100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/371
Kontakt
  • Marie Edin, 0660-88332
Facklig företrädare
  • Åsa Elfving, Lärarnas Riksförbund, 070-5848416
  • Camilla Adam, Lärarförbundet, 070-1909025
Publicerat 2022-06-01
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tilbake til ledige stillinger