Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Vill du vara med och bygga upp och leda vår nya kompetensförsörjningsenhet? Vill du säkra framtida personal- och kompetensförsörjning till äldreomsorg och funktionsstöd i Örnsköldsviks kommun, tillsammans med kompetenta medarbetare? Då är rollen som enhetschef för kompetensförsörjningsenheten en tjänst för dig!

Du kommer få möjlighet att bygga enheten från grunden och strategiskt utforma hur vi bäst tar oss an kompetensförsörjningens utmaningar med hjälp av bland annat agila arbetsmetoder och digitalisering. Det är ett spännande och viktigt uppdrag för att säkerställa ett gott stöd och en god vård- och omsorg med våra medborgare i fokus.

Enheten kommer ansvara för att attrahera och rekrytera nya medarbetare samt ansvara för bemanning. Bemanningen innefattar schemaläggning av verksamhetsanpassade scheman, dagsplanering inom hemtjänsten och korttidsbemanning vid frånvaro med samplanering av resurspass och timvikarier.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innefattar verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I uppdraget ingår att säkerställa att verksamheten bedrivs med god kvalitet i enlighet med aktuell lagstiftning och välfärdsnämndens inriktning.

Dina arbetsuppgifter är att stötta, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans nå kvalité, resultat och uppsatta mål. Du strukturerar, planerar och organiserar ditt arbete självständigt. Ditt och dina medarbetares uppdrag är att leverera rätt kompetens till rätt plats i rätt tid.

Till stöd i ditt arbete finns din närmsta chef, enhetschefskollegor, en projektledare för införandet av enheten samt övriga stödfunktioner.

Kvalifikationer
För detta spännande uppdrag söker vi dig med högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant samt chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning samt har ett brinnande intresse för att utveckla kommunens välfärdstjänster. Har du kunskaper inom rekrytering, bemanning och heltid som norm är det meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och har mycket god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, kommunikativ i det svenska språket och smidig i dina relationer med andra människor.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med övriga kollegor och samverkansparter. Det är därför viktigt att du är en ansvarstagande lagspelare med mod att utforska nya vägar.

Giltigt körkort B är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?
Trygg anställning med goda anställningsvillkor
Flexibel arbetstid
Möjlighet att arbeta på distans
Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter 
Friskvårdsbidrag och motionstimme

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/367
Kontakt
  • Carina Vestin, Verksamhetschef, 070-1905909
Facklig företrädare
  • Marielle Sjölund, Vision , 0660-88285
  • Susanne Silverkraft, SSR , 073-0685373
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-12
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb