Bildningsförvaltningen, Grundskolan, Sund F-6

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Välkommen till oss på Sundskolan! Nu söker vi en elevassistent till Sundskolan i Domsjö skolområde. Sundskolan är en F-6 skola med ca 300 elever samt ett tillhörande fritidshem. Skolan är belägen nära skog och mark.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av rektor tillsammans med ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och i fritidshemmet, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter beroende på elevens behov. Vi tror och vill att du arbetar för att ge eleven möjlighet att bli så självständig som möjligt utifrån sina förutsättningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är lämplig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom skolverksamhet. Det är viktigt för oss att du som söker har ett genuint intresse för barns utveckling och deras vilja att lära. Vi söker dig som har förmåga att entusiasmera och motivera men också är lyhörd för elevens behov. Du har empatisk förmåga, är lugn och tålmodig. Det är av vikt att du samarbetar med vårdnadshavare och personal samt att du är lösningsfokuserad och har ett positivt förhållningssätt.

Bifoga CV och personligt brev till ansökan.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska du kunna uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din ansökan, du gör det via länken https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623  
Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240805
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100
Ort Domsjö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/326
Kontakt
  • Katrin Lindgren, 072-5124690
  • Marie Thonfors, 0660-88000
Facklig företrädare
  • Kommunal, ornskoldsvik.m-norrland@kommunal.se, 010-4429767
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb