Konsult- och serviceförvaltningen, Administrativa Stödtjänster

På konsult- och serviceförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd och service inom våra områden fastighet, drift- och service, kost, IT samt administrativa stödtjänster.

Arbetsuppgifter
Som lönechef har du ett helhetsperspektiv, är lösningsfokuserad och det är självklart för dig att leverera god service till våra medarbetare och chefer. Du coachar och leder din personal samt ansvarar för att driva utveckling av arbetsprocesser.

I rollen ingår personal-, verksamhets- och budgetansvar för 23 medarbetare på kommunens löneenhet. Löneenheten hanterar cirka 7500 löner varje månad.

Inom ramen för löneenhetens uppdrag kommer du att ansvara för att införa, driva och utveckla processer och projekt inom löneområdet. I dag använder kommunen lönesystemet Personec P som är kommunens hela personalsystem och som är integrerat med de flesta av kommunens övriga stora system.

Du ingår även i Administrativa stödtjänsters chefsgrupp där vi tillsammans driver projekt som ofta är kommun eller koncernövergripande. Du kommer även att arbeta nära kommunens personalavdelning och delta i några av deras arbetsgrupper som rör arbetsgivarfrågor och avtalsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en trygg och erfaren ledare med lyhördhet för de behov som finns inom din enhet men även i hela organisationen. Du har förmågan att inspirera dina medarbetare, är resultat- och målinriktad, proaktiv och har en god problemlösningsförmåga med helhetssyn. Du har relevant högskoleutbildning inom personalområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer tillräcklig.

Du har chefserfarenhet och vana av att leda andra. Som person är du en lagspelare som är duktig på att leda och utveckla medarbetare och få teamet att arbeta mot gemensamma mål genom ett coachande och ledarskap. Det är meriterande om du har bred kompetens kring arbetsgivarfrågor och lönerelaterade frågor och regelverk. Arbetet är digitalt och kräver datorvana av komplexa system samt erfarenhet av att arbete med personalsystem som är starkt integrerade med andra stora system. Då arbetet innebär många kontakter ser vi att du är serviceinriktad, kommunikativ, positiv samtidigt som du kan fatta tuffa beslut, sätta gränser och vågar driva på.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/98
Kontakt
  • Birgitta Ölund, avdelningschef, 0660-88056
Facklig företrädare
  • Josefin Höglund, Vision, 076-1176465
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb