Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Örnsköldsviks gymnasium och Vuxenutbildning är en verksamhet som består av 10 skolenheter där varje enhet har en egen rektor. De 10 skolenheterna är fördelade på två skolbyggnader vilka båda har goda kommunikationer till och från resecentrum. Verksamheten erbjuder många olika utbildningar och har genomgående en hög kvalitet. 

Arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor kommer du att ansvara för en skolenhet inom verksamheten Örnsköldsviks Gymnasium och Vuxenutbildningen. Du kommer att ansvara för verksamhetens pedagogiska uppdrag och utveckling. Du har ekonomi, personal- och arbetsmiljöansvar för din skolenhet. Du leder, samordnar och utvecklar verksamheten i nära samarbete med din personal. Du ingår tillsammans med övriga rektorer i verksamhetschefens ledningsgrupp. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete i skolverksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Om du har en slutförd eller påbörjad statlig rektorsutbildning ses det som extra meriterande.

Som ledare är du tydlig, tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens, delaktighet och medansvar. Som person är du strategisk, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer. Du har god samarbetsförmåga och kan bidra till en gemensam utveckling i ledningsgruppen.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Vid eventuell anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren. 

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/182
Kontakt
  • Andreas K Johansson, verksamhetschef, 073-0679741
Facklig företrädare
  • Lotta Wallgren, Skolledarförbundet, 0660-88326,lotta.wallgren@ornskoldsvik.se
  • Åsa Elfving, Sveriges Lärare, 070-5848416,asa.elfving@ornskoldsvik.se
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb