Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

LSS avdelningen söker nu en personlig assistent till en medelålders kvinna i centrala Örnsköldsvik.  Arbetsgruppen består av totalt fyra medarbetare. Den assistansberättigade har personlig assistans under dygnets samtliga timmar.
Vi söker nu en kollega till vårt team, är det du? Välkommen in med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som personlig assistent är din främsta uppgift att ge stöd, motivation och omsorg till den assistansberättigade, utifrån gällande assistansbeslut och på det sätt som är överenskommet i genomförandeplan. Övergripande målsättning är att den assistansberättigade ska få möjlighet att leva som andra. Alla arbetsuppgifter utförs med lyhördhet och respekt för den enskildes inflytande, delaktighet och självbestämmande.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ge stöd i personlig omvårdnad och hygien, stöd i samband med måltider, förflyttning och kommunikation, samt löpande social dokumentation.

Assistansen utförs där den assistansberättigade befinner sig, vilket kan innebära att assistenterna utför sina arbetsuppgifter i olika miljöer. Vanligtvis utförs assistansen i hemmet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är undersköterska eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig. Vi ser gärna att du har vidareutbildning eller har utbildningsinriktning mot funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg.

Du behöver kunna kommunicera och samarbeta med såväl den assistansberättigade och hennes anhöriga, som med övriga assistenter som arbetar i ärendet och andra professionella.

Det är viktigt att du tycker om och trivs med att arbeta med människor samt att du är flexibel och lyhörd för den assistansberättigades behov och önskemål. Du behöver ha god förmåga att skapa och bevara goda relationer till den assistansberättigade, anhöriga och övriga professioner. Du behöver kunna tala och förstå svenska bra, samt uttrycka dig väl i tal och skrift. Önskemål från brukaren är att du är rökfri. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetspassen är förlagda dygn mellan kl. 08.00- 08.00 med sovande jour. 
Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. 

Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan, bifoga CV och personligt brev. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 95
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/441
Kontakt
  • Julia Syrén, Enhetschef, 0660-265319
Facklig företrädare
  • Rut Bergström, Kommunal, 0660-88676
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-06-30

Tillbaka till lediga jobb