Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Örnsköldsviks Gymnasium har två skolbyggnader, Parkskolan och Nolaskolan. Hos oss studerar sammanlagt drygt 1800 elever fördelade på fem högskoleförberedande program och tio yrkesprogram samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. Örnsköldsviks Gymnasium är utsedd till övningsskola vilket innebär att VFU-studenter är ett regelbundet inslag i skolan.

Denna tjänst är placerad på Nolaskolan. Tjänsten är ett vikariat läsåret 24/25 och kan variera från 60 % enbart svenska upp till heltid i kombination med annat ämne. Om du är tåg- eller busspendlare är det lätt att ta sig till Nolaskolan. Skolan ligger ca 10-15 minuters promenad från järnvägsstationen Örnsköldsvik Norra, och ca 20 minuters promenad från Resecentrum.


Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i Svenska och eventuellt ditt andra ämne. I ditt arbete ingår undervisning, planering, dokumentation samt kontakter med elever och vårdnadshavare. Uppdraget innebär också att delta i gemensamt arbete tillsammans med ämnes- och arbetslag.

I arbetsuppgifterna ingår mentorskap för ett antal elever. I det ingår ett stort ansvar för att följa upp och stödja dina mentorselever och att aktivt delta i elevhälsoarbetet.

Du kommer att använda digitala verktyg i undervisning, för dokumentation och övrig administration, exempelvis närvaroregistrering.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare på gymnasienivå med ämnesbehörighet i Svenska och ytterligare ett gymnasieämne.

Vana av V-klass eller annan digital lärplattform samt arbete i Microsoft Teams är meriterande.

Vi söker dig som gillar att utmanas och tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling. Du är en trygg vuxen och är en tydlig ledare i klassrummet. Att vara en förebild och skapa en god stämning i elevgruppen och arbetslaget är för dig en självklarhet.

Vi ser gärna att du har vana av att leda grupprocesser, förmåga att skapa struktur samt att anpassa undervisning utifrån gruppens och individernas behov. Du är lyhörd, tar ansvar, är engagerad och kreativ.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Vid eventuell anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren.

Intervjuer kommer att genomföras löpande under annonseringstiden.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 240814
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-100
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/350
Kontakt
  • Nina Ödmark, 0660-88941
Facklig företrädare
  • Åsa Elfving, Sveriges Lärare, 070-5848416,asa.elfving@ornskoldsvik.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb