Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

LSS avdelningen är den tredje största avdelningen inom Välfärdsförvaltningen med uppdraget att verkställa de beslut som fattats enligt LSS lagen, företrädesvis beslut om bostad med särskild service, personlig assistans och daglig verksamhet. Målsättningen i stödet som ges är att främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet så att individen som beviljats en insats ska få möjlighet att leva som andra.

Vårt arbete utförs genom individuellt utformat stöd med hög kvalitet och självbestämmande där ett gott bemötande ska genomsyra all verksamhet. Nu söker vi engagerade och trygga stödassistenter/stödpersonal till Domsjö området.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att tillsammans med enskild upprätta och följa upp genomförandeplaner, övrig social dokumentation samt andra administrativa uppgifter/ansvarsområden som till exempel schema, inköp, beställningar, hälsa och säkerhet bland annat genom delegering.

Tillsammans med dina kollegor kommer du utföra vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukare samt stödja och motivera i vardagsaktiviteter i hemmet och på fritiden. Du hjälper bland annat till med vardagliga sysslor och aktiviteter.  Du kan skapa och hålla struktur, planera och tillreda måltider, ge stöd i personlig omvårdnad och medicindelegering krävs. Arbetet innebär att du kan komma att arbeta både ensam och tillsammans med andra. Arbetstiderna och arbetsuppgifterna är varierande då vi ger insatser dygnet runt. Du kan även komma att arbeta på flera ställen.

Du driver utvecklingsarbete framåt tillsammans med kollegor enligt uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer. Att samverka med den enskildes nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners är en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig i första hand som har en gymnasial examen inom antingen vård- och omsorgsprogrammet inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete alternativt pedagogiskt arbete eller annan motsvarande social, pedagogisk eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer tillräcklig. Erfarenhet från psykiatri och kunskaper inom NPF, AKK är ett plus.

För att jobba inom vård och omsorg måste du ha fyllt 18 år. Det är viktigt att du har förmåga att på ett professionellt sätt bemöta människor utifrån deras individuella förutsättningar och behov. Som person är du lugn, flexibel och stresstålig och kan hålla givna strukturer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Körkort B är meriterande.

För arbetet krävs goda kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra dokumentation samt erhålla medicindelegering.

Bifoga CV och personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/348
Kontakt
  • Cecilia Afvander, 0660-88660
  • Marina Wallin, 0660-88964
Facklig företrädare
  • Åsa Häggblad, 0761012050
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb