Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen arbetar under kommunstyrelsen och har till uppgift att leda, samordna, stödja och följa upp den samlade kommunala verksamheten.

Arbetsuppgifter
Arbetet som brandman är omväxlande och utmanande. Du ingår i utryckningsstyrka med uppgift att bland annat hantera bränder och olyckor av olika slag.  Arbetet består även av övning, fordons- och materielvård, samt övrigt förekommande arbete inom organisationen som ex. olycksförebyggande arbete såsom utbildning och information.

Kvalifikationer
Du har genomgått den tvååriga Skydd mot olyckor (SMO) utbildningen, alternativt 15 veckors BmH utbildning.

Du har B-körkort (C-kort är meriterande), god fysik och är simkunnig.

Våra tester
Vi planerar för intervjuer och tester under vecka 35. I samband med intervju kommer de sökande att hålla en kort presentation om valfritt ämne under ca 15 minuter. Testerna i övrigt består av:

  • Rullbandstest
  • Simkunnighet
  • Fysiska moment i styrka samt kondition
  • Höghöjdstest
  • Arbetsrelaterad bana/klaustrofobitest

Innan anställning ska du genomgå godkänd läkarundersökning som arbetsgivare tillhandahåller. I samband med denna undersökning så kommer alkohol- och drogtest genomföras.

Om oss
Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Vi har som ambition att bedriva räddningsinsatser med hög kvalité och professionalism för drabbade oavsett om det är vardagshändelser eller i kristider. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller metod, teknik och utrustning sett ur ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor tillsammans med en god arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet vilka genomsyrar vårt arbete och ett jämlikt förhållningssätt är viktigt för oss.

Ansökan och tillträde
Berätta om dig själv och din bakgrund i bifogat CV och personligt brev. Bifoga kopia på körkort, intyg från SMO eller motsvarande, samt kopior på övriga meriterande utbildningar. Urval och intervju kan komma att ske löpande.

För oss är personen det viktiga, vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla sökanden. Vi ser fram emot just din ansökan.

Med din anställning följer krigsplacering på Räddningstjänsten med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du är skyldig att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap eller krig.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/332
Kontakt
  • John Maritz, Personalansvarig, 0660-78769,john.maritz@ornskoldsvik.se
Facklig företrädare
  • Joel Backa, Kommunal, 0660-78750,joel.backa@ornskoldsvik.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-07-21
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb