Välfärdsförvaltningen, Äldreomsorg

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Vi i ordinärt boende arbetar för att ge människor vi är till för rätt utförda insatser utifrån deras behov, utförda med respekt och gott bemötande och på så sätt skapa trygghet.

Husum hemtjänst rekryterar nu två serviceassistenter på en tidsbegränsad anställning för att komplettera nuvarande arbetsgrupp som består av vårdare, undersköterskor och resursplanerare. Vi utgår från vår grupplokal som ligger på vård- och omsorgsboendet i Husum.

Att anställningen är tidsbegränsad beror på att vi under 2024 kommer testa och utvärdera hur serviceassistenter kan höja kvaliteten och skapa bättre kontinuitet för brukaren kopplat till serviceinsatser. Vi vill också ge undersköterskor och vårdare bättre möjlighet att lägga större fokus på de arbetsuppgifter som de är utbildade inom, dvs omvårdnad samt hälso- och sjukvård. Ta chansen att få vara delaktig i ett intressant och roligt utvecklingsarbete inom hemtjänsten! 

Arbetsuppgifter
Som medarbetare är din främsta uppgift att ge stöd, motivation och omsorg till våra brukare. Vi arbetar hälsofrämjande med syftet att stärka individens egna förmågor och att alla som har stöd av oss ska känna trygghet att bo kvar i sitt hem.

Delaktighet, utveckling och gemenskap är nyckelord hos oss där ständiga förbättringar ger förutsättningar för att skapa god kvalitet. Vi arbetar med välfärdsteknik med syfte att öka trygghet, delaktighet och självständighet för våra brukare.

I arbetsuppgifterna för en serviceassistent ingår hushållssysslor, planera och utföra inköp och apoteksärenden, leverera matbrickor, ta hand om tvätt och renbäddning samt sociala och fysiska aktiviteter tillsammans med våra brukare. Serviceassistenter kommer även ansvara för att sköta hemtjänstens personalklädestvätt, hantering av leasingbilar och elcyklar, kontrollera leverans av matbrickor samt skötsel av hemtjänstens lokaler. I arbetet ingår även att dokumentera kring insatser utförda hos brukare. Vi arbetar teambaserat vilket innebär att flera olika yrkesgrupper har som gemensamt mål att skapa en god livskvalitet för våra brukare.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att göra skillnad för brukare som har behov av serviceinsatser via hemtjänst.

Du blir för närvarande placerad vid Husum hemtjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående och kommunikativ. Erfarenhet inom serviceyrken är meriterande.

Det är viktigt att du tycker om och trivs med att arbeta med människor samt att du är flexibel och lyhörd för nya idéer och arbetssätt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare och utföra dokumentation kring utförda insatser.

Giltigt körkort, behörighet B samt tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsterna är särskilda visstidsanställningar med start omgående enligt överenskommelse till och med 31 januari 2025.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/160
Kontakt
  • Emma Tjernberg, enhetschef, 0660-265120
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429767
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb