Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Beskrivning
Som vikarie inom Funktionsstöd arbetar du som stödassistent eller stödpersonal.

Hos oss får du möjlighet att arbeta inom flera olika verksamheter med personer som beviljats insatser enligt LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade). I Örnsköldsviks kommun finns det flera grupp- och servicebostäder samt korttidsvistelse som vänder sig främst till barn och unga med funktionsnedsättningar.

Du erbjuds introduktion till arbetet i verksamheten innan du jobbar självständigt första gången. Arbetet kan innebära oregelbundna arbetstider under dag, kväll, helg, sovande jour eller vaken natt.

Arbetsuppgifter
Som vikarie inom Funktionsstöd arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Att arbeta med människor med olika funktionsnedsättningar är ett brett, roligt och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, bemötande, samarbete och uthållighet.

I arbetet är det viktigt att motivera och stödja brukarna i deras vardagliga göromål, vilket kan vara att du stödjer dem i olika moment så som personlig omvårdnad, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter, hushållssysslor och fritidsaktiviteter. Detta innebär att man måste vara lyhörd för varje enskild persons hjälpbehov och att man arbetar efter varje individs förmåga och styrkor. Stödet utformas individuellt och utgår från brukarens genomförandeplan.

Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara 18 år eller äldre, ha ett genuint intresse för att arbeta med människor, våga anta nya utmaningar och vill få nya erfarenheter inför framtiden. Du har ett gott bemötande och god förmåga att samarbeta. Du är pålitlig, känner ansvar för dina arbetsuppgifter och kan ta egna initiativ.

Det är meriterande om du har utbildning inom vård och omsorg, Barn- och fritidsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant till tjänsten.

För att kunna kommunicera och dokumentera krävs goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. På vissa enheter kan det krävas körkort för att köra verksamhetsbil i tjänsten.

Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg är meriterande, men även annat arbete med människor och service, ser vi som en värdefull tillgång.

Övriga upplysningar
Till följd av lag om belastningsregister ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnverksamhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Örnsköldsviks kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Vi ser gärna att du lämnar kontaktuppgifter till dina referenser, direkt vid ansökan.

Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Se hur det är i våra LSS verksamheter här i en film med Leif och Robban!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/617
Kontakt
  • Rekryteringsservice, 0660-88000
Publicerat 2023-12-27
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb