Samhällsbyggnadsförvaltningen, Trafik- och parkavdelningen

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Trafik och parkavdelningen jobbar med allt från drift och underhåll av gator, vägar och parker till parkeringar och kollektivtrafik. Vi är en av fyra enheter på Trafik och parkavdelningen och hanterar bland annat tillstånd, parkeringar och kollektivtrafik. Vi tycker kommunens värdeord, medborgaren först, helhetssyn, handlingskraft och tolerans, är viktiga och det är med dessa vi formar vår värdegrund. Trafik- och parkavdelningen söker dig som är villig att ta ansvar för ditt arbete samt vill vara med och utveckla verksamheten med hjälp av ett systematiskt förbättringsarbete.

Arbetsuppgifter

  • Handlägga olika typer av tillstånd som t ex transportdispenser, trafikanordningsplaner samt beslut om permanenta och tillfälliga lokala trafikföreskrifter.
  • Ta fram beslutsunderlag, hantera inkomna ärenden från medborgare, besvara remisser.
  • Arbeta med trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet för alla trafikslag.
  • Göra trafikutredningar och föreslå åtgärder för att förbättra trafikmiljön.
  • Delta med din trafikkompetens inom olika infrastrukturprojekt.

I rollen som trafikingenjör är du med och utvecklar trafikmiljön i Örnsköldsviks kommun. Du samarbetar med kollegor inom kommunen och har kontakt med våra medborgare, externa entreprenörer och andra myndigheter. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser tillräcklig. Du kan också ha liknande arbetslivserfarenhet som av oss bedöms likvärdig. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara trygg i din yrkesroll, ha sunda värderingar, vara lyhörd och kunna kommunicera med människor i olika situationer. Du behöver kunna se lösningar ur olika perspektiv, ta egna beslut samt vidareförmedla dessa. Du behöver behärska det svenska språket i tal och skrift. Du behöver även ha god samarbetsförmåga, vara ansvarsfull och strukturerad i ditt arbetssätt.

Trafik- och parkavdelningen prioriterar arbetsmiljö och hälsa på vår arbetsplats. Vi erbjuder våra medarbetare flexibel och stimulerande arbetsmiljö i fina lokaler med möjlighet till motionstimme och friskvårdsbidrag.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan, referenser kan tas in vid behov.

Urval och intervjuer kan ske löpande.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/327
Kontakt
  • Camilla Åberg, enhetschef, 0660-265402
Facklig företrädare
  • Eva Lundberg, Sveriges ingenjörer, 0660-88879
  • Birgitta Åström, Vision, 0660-265346
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb