Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Välkommen med din ansökan till Ängetskolan, en växande grundskola strax norr om centrala Örnsköldsvik. Vi har vuxit i elevantal, lokaler och medarbetare. Vår skola berikas med jämna mellanrum av lärarstudenter då vi är en övningsskola mot Umeå universitet. Du tar dig enkelt till vår skola med lokalbuss eller en kort promenad från norra tågstationen. Vår skola ligger vid foten av Åsberget med goda möjligheter att vistas i naturen, ett stenkast bort finns Höglandssjön och vi har nyligen anlagt en helt ny skridskobana.

Arbetsuppgifter
I rollen som specialpedagog blir du en del av vårt elevhälsoteam både inom grundskolan och anpassad grundskola och du kommer att arbeta tillsammans med rektor, biträdande rektor, kurator, skolsköterska, speciallärare och skolpsykolog. Dessutom kommer du dagligen att arbeta tillsammans med pedagoger som undervisar elever i behov av särskilt stöd.

Du ansvarar för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten och de elever du arbetar med. Det kan till exempel innebära att du, tillsammans med andra pedagoger, utformar åtgärdsprogram till enskilda elever.

Du arbetar också med pedagogisk utveckling av verksamheten och bistår här med stöd och handledning till befintlig personal. Utöver det tar du initiativ till, samt genomför observationer/kartläggningar på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig med specialpedagogexamen. 

Vi söker dig som gillar att utmanas och tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling. Du är en trygg vuxen och en tydlig ledare. Att vara en förebild och skapa en god stämning i elevgruppen och arbetslaget är en självklarhet för dig.

Vi ser gärna att du har vana av att leda grupprocesser samt förmåga att skapa struktur. Du är lyhörd, tar ansvar, är engagerad och kreativ.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Vid anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/295
Kontakt
  • Mariana Karlsson, rektor, 0732703104
Facklig företrädare
  • Camilla Adam, Sveriges Lärare, 070-1909025
  • Åsa Elfving, Sveriges Lärare, 0660-88579,asa.elfving@ornskoldsvik.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb