Välfärdsförvaltningen, LSS/LASS

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder: Humanistiska nämnden och Omsorgsnämnden. Med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

LSS avdelningen är den tredje största avdelningen inom välfärdsförvaltningen med uppdraget att verkställa de beslut som fattas enligt LSS lagen, företrädesvis beslut om bostad med särskild service, personlig assistans och daglig verksamhet. Målsättningen i stödet som ges är att främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet så att individen som beviljats en insats ska få möjlighet att leva som andra. 

Nu söker vi en stödassistent på heltid till daglig verksamhet på Solänget travbana.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent arbetar du med och för människor som har beslut enligt LSS lagstiftningen, och du är det verktyg som ska ge den enskilde ett gott liv. Inom daglig verksamhet arbetar du för att ge brukarna en meningsfull sysselsättning samt stödja dem för att de ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

I arbetet ingår också bland annat ansvar för att, tillsammans med brukaren, upprätta genomförandeplaner samt säkerställa att insatser som står i brukarens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas. Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum. Arbetet ska utgå från brukarens individuella behov och ska främja självständighet och delaktighet, det ska utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Du kommer tillsammans med brukarna att ta hand om hästar och allt annat arbete som det innebär att jobba på stallbacken. Tillsammans med kollega är du ansvarig för handikappridning på ridskolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieexamen från vård- och omsorgsprogrammet med inriktning mot funktionshinderområdet/psykiatri eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot pedagogiskt arbete eller socialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer tillräcklig.

Erfarenhet av arbete med personer med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning och AKK är meriterande.

Det är meriterande att ha erfarenhet av att ta hand om hästar.

Eftersom kommunikation och dokumentation är viktiga delar i verksamheten förutsätter arbetet att du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift.

Det är för oss viktigt att du tycker om och trivs att arbeta med och för människor, är flexibel och lyhörd för nya idéer och arbetssätt samt strukturerad i det arbete du utför. God självkännedom, högt ansvarstagande, en vilja att utveckla samt en förmåga att jobba självständigt och i grupp är egenskaper vi värdesätter. Vi lägger stor vikt vi personlig lämplighet.

Giltigt körkort med lägst B-behörighet är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/237
Kontakt
  • Carina Häggström, resursplanerare, 0660-888 51
Facklig företrädare
  • Rut Bergström, Kommunal, 0660-886 76
Publicerat 2021-06-10
Sista ansökningsdag 2021-06-28

Takaisin avoimiin työpaikkoihin