Välfärdsförvaltningen, Funktionsstöd

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

För att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet, med kommuninvånarens bästa i fokus arbetar Välfärdsförvaltningen med ett kontinuerligt och målmedvetet utvecklingsarbete i hela organisationen. Välfärdsförvaltningen är indelad i två avdelningar och tre verksamhetsområden, (Funktionsstöd, individ och familj samt äldreomsorg).

Verksamhetsområdet Funktionsstöd består av 5 olika enheter, LSS boende, daglig verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatriska boenden och boendestöd. Alla enhetschefer i respektive område ingår i dagsläget i Funktionsstöds ledningsgrupp och svarar upp mot verksamhetschefen.

Vi söker just nu en enhetschef till boendestöd som arbetar med psykosocialt stöd till personer med psykisk ohälsa samt psykisk funktionsnedsättning. Insatserna ges genom individanpassat stöd som ska stimulera till social och personlig utveckling samt ökad självständighet.

Vill du vara en del av team Funktionsstöd och bidra till att leda och utveckla verksamhetsområdet boendestöd? Du är i så fall välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår verksamhet. Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enhetens personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsfrågor. Du säkerställer att verksamheten bedrivs i enlighet med rådande lagstiftning, riktlinjer och kommunens övergripande mål samt förvaltningens och enhetens mål.

Du ansvarar för den dagliga arbetsledningen där du är en närvarande ledare som är bra på att engagera och inspirera. Genom att se möjligheter anpassar du dig till ändrade omständigheter och du har förmåga att fatta beslut och visa gott omdöme. Genom ett tydligt, coachande och tillitsbaserat ledarskap skapar du förutsättningar för utveckling, lärande och en god arbetsmiljö.

Som enhetschef för boendestöd ingår du i Funktionsstöds ledningsgrupp och bidrar aktivt till att skapa en sammanhållen verksamhet. Tillsammans driver vi utvecklings-, kvalitets-, effektiviserings- och förändringsarbete för verksamhetsområdet men också för hela förvaltningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef, gärna inom området samt erfarenhet från psykosocialt stöd. Det är önskvärt med goda kunskap inom psykiatriområdet och/eller gällande lagstiftning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunalt arbete eller politiskt styrd organisation och god förståelse för hur ekonomi och verksamhet samspelar.

Vi värderar särskilt att du har goda ledar- och team egenskaper, är ansvarstagande, kommunikativ och har förmågan att skapa förutsättningar för delaktighet, att motivera och engagera andra.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Körkort behörighet B är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/207
Kontakt
  • Linda Mikaelsson, verksamhetschef, 0660-88221
Facklig företrädare
  • Madelene Zingmark, Akademikerförbundet SSR, 0660-65496
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb