Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen arbetar under kommunstyrelsen och har till uppgift att leda, samordna, stödja och följa upp den samlade kommunala verksamheten.

Vill du vara en del i arbetet med att bygga en trygg och säker framtid? Vill du vara en länk mellan förtroendevalda, medborgare och tjänstepersoner - en viktig del av demokratin? Då kan du vara vår nya beredskapssamordnare. Ta chansen att jobba med oss inom ett spännande verksamhetsområde som är under stark utveckling.

Vid kommunledningsförvaltningens stab finns enheten för juridik och säkerhet, där arbetar jurister, säkerhetssamordnare, utredare och beredskapssamordnare nära varandra för att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Arbetsuppgifter
I uppdraget som beredskapssamordnare så jobbar du med att söka helhetslösningar för kommunens bästa inom området trygghet och säkerhet med ett tydligt medborgarfokus och en vilja till utveckling.

Du deltar i och leder nätverk och arbetsgrupper inom arbetsområdet och ska kunna ge stöd och vägledning till kommunens verksamheter.

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunens förmåga att förbereda och hantera samhällsstörningar och kriser. Detta innefattar exempelvis arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering, kommunal krisledning, övning och utbildning, samordning av frivilliga resurser samt olika projekt inom området.

I uppdraget ingår det också att arbeta med planering för civilt försvar och åtgärder vid höjd beredskap.

Kvalifikationer
Du har en utbildningsbakgrund bestående av universitets- eller högskolestudier inom risk- och krishantering, statskunskap med inriktning mot krisberedskap, totalförsvar eller samhällsutveckling. Du kan även ha annan för arbetsområdet tillämplig högskoleutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med till exempel säkerhetsskyddsfrågor, risk- och sårbarhetsanalyser, krisberedskap, kontinuitetshantering och/eller totalförsvar i en politiskt styrd organisation.

Du som person är nyfiken och van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, organisera, driva och följa upp det egna arbetet samt ha en god förmåga att anpassa det till ändrade förhållanden.

Arbetet är förenat med många kontakter både i kommunen och med samverkande aktörer vilket ställer krav på att du som person har en god förmåga att skapa och underhålla relationer och nätverk, är social, lyhörd, kommunikativ och drivande samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i kombination med utbildningsbakgrund.

Krav på giltigt B-körkort.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/244
Kontakt
  • Andreas Isaksson, säkerhetschef, 0660-78745
Facklig företrädare
  • Johanna Martinell, SACO, 0660-88666
  • Berit Gimbergsson, Vision, 0660-88299
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb