Konsult- och serviceförvaltningen, IT-enheten

På konsult- och serviceförvaltningen ger vi förvaltningarna stöd och service inom våra områden fastighet, drift- och service, kost, IT samt administrativa stödtjänster.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med ansvarig chef har du möjlighet att påverka rutiner och arbetssätt och jobba med att utveckla de processer som är relaterade till nät, paketering och serverdrift, underhåll samt tekniskt stöd till förvaltningar och företag inom kommunkoncernen.

Arbetet innefattar att säkerställa en god kvalitet på infrastruktur, tekniska lösningar, integrationer och säkerhet. Du ansvarar för och planerar gruppens operativa arbete, håller i gruppmöten, identifierar gruppens utvecklingsbehov samt jobbar utifrån organisationens satta mål.

Du analyserar ärenden för att se mönster eller återkommande problem för att på så sätt ge underlag för proaktiva insatser. Du arbetar nära servicedeskansvarig och eftersträvar en samsyn och en effektivisering av enhetens verksamhet. Du kommer även att medverka i beredskapsarbete. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom IT, eller motsvarande erfarenhet med bred IT-kompetens. Du har mångårig erfarenhet av projektledning och har kunskap/erfarenhet om ITIL, serverdrift och nätinfrastruktur.

Du trivs i en ledande roll och har en IT-teknisk bakgrund inom serverdrift och nätinfrastruktur. Du har erfarenhet av Office365 och bakomliggande infrastruktur.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att sköta drift och underhåll av IT-system i en större organisation, speciellt av arbete med klient/server-baserade applikationer.

Vi ser gärna att du trivs med att arbeta tillsammans med andra och att du har våra kunder i fokus. Det är viktigt att du kan fatta beslut, är ansvarstagande, drivande och vill arbeta proaktiv för att kunna leda, planera och fördela det dagliga arbetet.

Du har god vana av dokumentation, att leda utvecklingsprojekt och håller dig uppdaterad på utvecklingen inom de aktuella verksamhetsområdena. Du är stresstålig och kan lösa komplicerade problem.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/283
Kontakt
  • Tonie Hellgren, Enhetschef IT-enheten, 0660-88204
Facklig företrädare
  • Lisa Nylander, Vision, 0660-88504
Publicerat 2022-04-25
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Tillbaka till lediga jobb