Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Arbetsuppgifter
Som vikarie i våra verksamheter ger du stöd till personer med olika funktionsnedsättningar i deras vardag. Ditt arbete utgår från individens behov, förmåga och dagsform, du arbetar strukturerat men ändå flexibelt för att erbjuda personen ett liv med goda levnadsvillkor och livskvalité. I ditt arbete är det även viktigt att du främjar individens självständighet och delaktighet. Det kan förekomma hjälp med personlig hygien och uppgifter av omvårdande karaktär.

En annan viktig del i ditt jobb är att berika den enskildes vardag och fritid med meningsfulla aktiviteter utifrån dennes behov, förmåga och intresse.

I arbetet förväntas du även föra dokumentation och skriva avvikelser vid behov. Medicindelegering kan förekomma.

Du erbjuds introduktion till arbetet i verksamheten innan du jobbar självständigt första gången. Arbetet kan innebära oregelbundna arbetstider under dag, kväll, helg, och sovande jour, eller vaken natt.

Kvalifikationer
Du är 18 år eller äldre. Vi ser att du är lugn och trygg i dig själv, att du är lyhörd och klarar av att anpassa arbetssättet utifrån person och situation. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba med personer med funktionsnedsättning och att du är utbildad stödassistent, dvs att du gått omvårdnadsprogrammet med inriktning mot funktionshinderområdet/psykiatri, barn och fritidsprogrammet med inriktning mot pedagogiskt arbete eller socialt arbete, är student inom yrkesområdet eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig.

Du ska kunna hantera svenska språket i både tal och skrift. På vissa enheter kan det krävas körkort för att köra verksamhetsbil i tjänsten.

Saknar du utbildning men har ett brinnande intresse för att jobba med och för människor är du också välkommen med din ansökan.

Enligt lag så måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Örnsköldsviks kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Vi ser gärna att du lämnar kontaktuppgifter till dina referenser, direkt vid ansökan.

Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/512
Kontakt
  • Rekryteringsservice, 0660-880 00
Publicerat 2021-12-21
Sista ansökningsdag 2022-05-15

Tillbaka till lediga jobb