Välfärdsförvaltningen, LSS/LASS

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av två politiska nämnder: Humanistiska nämnden och Omsorgsnämnden. Med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

LSS avdelningen söker personliga assistenter till en medelålders man bosatt i en mindre ort utanför Bjästa. Intressen genom livet har bland annat varit sport, fiske och pokerspel. Den assistansberättigade har dubbel assistans under dygnets alla timmar, under veckans alla dagar. Arbetsgruppen består av 11 personliga assistenter.

Vi söker två assistenter som ska förstärka vårt team, tjänsterna är på deltid, 80% respektive 90%.

Arbetsuppgifter
Som personlig assistent är din främsta uppgift att ge stöd, motivation och omsorg till den assistansberättigade, utifrån gällande assistansbeslut och på det sätt som är överenskommet i genomförandeplaneringen. Övergripande målsättning är att den assistansberättigade ska få möjlighet att leva som andra. Alla arbetsuppgifter utförs med lyhördhet och respekt för den enskildes inflytande, delaktighet och självbestämmande.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ge stöd i personlig omvårdnad och hygien, aktiviteter i eller utanför bostaden, att utföra avancerade sjukvårdsuppgifter utifrån hemsjukvårdsuppdrag, samt social dokumentation.

Arbetstiderna  är förlagd till dag, kväll samt helg. Assistansen utförs där den assistansberättigade befinner sig, viket huvudsakligen är i hemmet, men även andra platser förekommer. I hemmet finns även nära anhörig som även arbetar som personlig assistent. Det är alltid två assistenter i tjänst samtidigt. Du behöver kunna kommunicera och samarbeta med såväl övriga assistenter som arbetar i ärendet, som andra professionella.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är undersköterska eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som tillräcklig. Vi ser gärna att du har vidareutbildning mot funktionsnedsättning eller sjukvård. Erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg är meriterande. Arbetsplatsens geografiska läge gör att du behöver körkort och tillgång till bil för att kunna ta dig till och från arbetet. Pälsdjur kan förekomma i hemmet.

Det är viktigt att du tycker om och trivs med att arbeta med människor samt att du är flexibel och lyhörd för den assistansberättigades behov och önskemål. Du behöver ha god förmåga att skapa och bevara goda relationer till den assistansberättigade, anhöriga och övriga professioner. Du har förståelse för att din arbetsplats också är ett hem.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ansökningar hanteras löpande.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 80% / 90%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/461
Kontakt
  • Maria Lidén, enhetschef, 0660-887 78
Facklig företrädare
  • Rut Bergström, Kommunal, 0660-886 76
Publicerat 2019-11-27
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Return to job vacancies