Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Beskrivning
Är du en empatisk och serviceinriktad person som drivs av att ge människor en meningsfull tillvaro? Då kan du vara rätt person för oss i sommar som personlig assistent.

Du erbjuds introduktion till arbetet i verksamheten innan du jobbar självständigt första gången. Arbetet kan innebära oregelbundna arbetstider under dag, kväll, helg, vaken natt eller sovande jour.

Arbetsuppgifter
Som personlig assistent stödjer du en person med funktionsnedsättning att leva det liv hen själv önskar. Vilka arbetsuppgifter som ingår beror på vem just du arbetar hos. Det kan handla om allt från omvårdnad till fritidsaktiviteter. Allt utgår från vilka behov, möjligheter och vanor som personen har. Detta innebär att du måste vara lyhörd för varje enskild persons hjälpbehov och att du arbetar efter varje individs förmåga och styrkor.

Stödet utformas individuellt och utgår från personens genomförandeplan.

Du arbetar oftast ensam hemma hos personen du stöttar och en viktig del av jobbet är att kunna dokumentera.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara 18 år eller äldre, ha ett genuint intresse för att arbeta med människor, våga anta nya utmaningar och vill få nya erfarenheter inför framtiden. Du har ett gott bemötande och god förmåga att samarbeta. Du är pålitlig, känner ansvar för dina arbetsuppgifter och kan ta egna initiativ.

Det är meriterande om du har utbildning inom vård och omsorg, barn- och fritidsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant till tjänsten.

För att kunna kommunicera och dokumentera krävs goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Vi prioriterar personer med rätt kompetens för verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. På vissa enheter kan det krävas körkort.

Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg är meriterande, men även annat arbete med människor och service, ser vi som en värdefull tillgång.

Övriga upplysningar
Till följd av lag om belastningsregister ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnverksamhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Örnsköldsviks kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Vi ser gärna att du lämnar kontaktuppgifter till dina referenser, direkt vid ansökan.

Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/618
Kontakt
  • Rekryteringsservice, 0660-88000
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429767
Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb