Örnsköldsviks kommun, Bildningsförvaltningen

På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.

Välkommen till Parkskolan! Vår skola ligger lättillgänglig strax norr om Örnsköldsviks centrum. Du tar dig enkelt hit med lokalbussen eller en kort promenad från norra tågstationen. Vi är övningsskola för Umeå Universitet och välkomnar regelbundet lärarstudenter under utbildning till vår skola. Vårt team som arbetar med eleverna på El- och energiprogrammet är en kompetent grupp som kan erbjuda dig en välkomnande atmosfär med elevens bästa i fokus. Tillsammans utvecklar vi vår nya enhet för att erbjuda undervisning av bästa kvalité.  

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa på el- och energiprogrammet med inriktning automation och kommer ha det övergripande ansvaret för elevgruppen och sköta den dokumentation och de kontakter som detta innebär. Uppdraget innebär att tillsammans med ett arbetslag planera, genomföra och följa upp undervisning.

I arbetsuppgifterna ingår mentorskap för ett antal elever. Det innebär ansvar för att följa upp och stödja dina mentorselever och att aktivt delta i elevhälsoarbete.

Som automationslärare är du en viktig person för eleverna på skolan då du undervisar i teknik med inriktning mot processautomation, mät & reglerteknik ,ellära, mekatronik, robotteknik och PLC-programmering (Siemens eller Mitsubishi). Du vägleder dem både teoretiskt och praktiskt och inspirerar till delaktighet och goda resultat. 


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad yrkeslärare på gymnasienivå med behörighet att undervisa inom el- och energiprogrammet.

Du har goda kunskaper inom styr- och reglerområdet samt erfarenhet inom processautomation och industriautomation. Kunskaper i PLC programmering och robotprogrammering är andra delar som är meriterande.

Även du som har annan kvalifikation är välkommen att söka, vid en eventuell anställning blir anställningen då tidsbegränsad utifrån legitimationskrav för tillsvidare. 

Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. I enlighet med uppdraget kan du också ta eget ansvar och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har vana av att leda grupprocesser samt att anpassa undervisning utifrån gruppens och individernas behov. Vi söker dig som gillar att tänka nytt, som ser olikheter och mångfald som en grund för lärande och utveckling.

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Innan anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister visas upp för arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 14 augusti 2024
Löneform Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/219
Kontakt
  • Jonny Backman, rektor, 0660-88328
Facklig företrädare
  • Åsa Elfving, Sveriges Lärare, 070-5848416,asa.elfving@ornskoldsvik.se
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb