Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Funktionsstöds verksamheter styrs främst av LSS-lagen, socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen och ska verkställa insatser reglerade av dessa lagar. Samtliga verksamheter genomsyras av individen i centrum för att tillgodose individens behov.

Vårt arbete utförs genom individuellt utformat stöd med hög kvalitet och självbestämmanderätt där ett gott bemötande genomsyrar all verksamhet. Nu söker vi dig som är en engagerad och målinriktad stödassistent eller stödpersonal!

Vi söker 1 medarbetare till Gene servicebostad och 1 medarbetare till Örnens servicebostad

Tjänsterna kommer innebära arbete på dagar, kvällar, helger och sovande Jour. Du arbetar vissa pass ensam och andra pass tillsammans med en kollega.

 

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödpersonal arbetar du med att ge stöd och stöttning till brukare med varierande behov på grund av sin funktionsnedsättning. Du arbetar för att tillgodose brukarens behov utifrån beviljad insats och genomförandeplan. Arbetet grundas i LSS-lagen vilket innebär att den enskildes behov, delaktighet och självbestämmande värderas högt.

Som stödassistent/stödpersonal utför du uppgifter såsom omsorg och omvårdnad för att brukare ska kunna tillgodogöra sin vardag och få sina behov tillgodosedda. Detta görs genom att arbeta med sociala aktiviteter och hjälp med vardagliga sysslor. Det kan innebära att du är tillgänglig som ett muntligt stöd och vägleder brukare i deras vardag samtidigt som du praktiskt stöttar dem genom att exempelvis handla, skriva listor, strukturera dagen, städa, laga mat eller ta hand om personlig hygien.

Örnsköldsviks kommun, Välfärdsförvaltningen, arbetar utifrån ”Heltid som norm”, vilket kan komma att innebära att du arbetar på mer än en arbetsplats genom resurstid.


Kvalifikationer

Vi söker i 1:a hand dig som har en gymnasial examen inom antingen Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning eller psykiatri, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete alternativt pedagogiskt arbete eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att jobba inom vård och omsorg måste du ha fyllt 18 år.

Du är trygg i dig själv, står upp för dina åsikter och har mod att säga ifrån vid behov. Du har förmågan att skilja på sak och person och kan känna dig säker även i osäkra sammanhang.

Du har lätt för att sätta sig in i andras situation. Du lyssnar, förstår och visar hänsyn. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Du har lätt för att anpassa, utveckla och lära dig nytt efter förändrade krav, förutsättningar eller omständigheter. Du ser möjligheter i ändringar och kan också ändra ditt synsätt och förhållningsätt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering.

Körkort B krävs.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/271
Kontakt
  • Carina Norberg, 0660-88623
Facklig företrädare
  • Emma Byström, Kommunal, 070-2741048
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb