Välfärdsförvaltningen, Funktionsstöd

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

För att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet, med kommuninvånarens bästa i fokus arbetar Välfärdsförvaltningen med ett kontinuerligt och målmedvetet utvecklingsarbete i hela organisationen. Välfärdsförvaltningen är indelad i två avdelningar och tre verksamhetsområden, (Funktionsstöd, Individ och familj samt Äldreomsorg).

Verksamhetsområdet Funktionsstöd består av 5 olika enheter, LSS boende, daglig verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatriska boenden och boendestöd. Alla enhetschefer i respektive område ingår i dagsläget i Funktionsstöds ledningsgrupp och svarar upp mot Verksamhetschefen.

Vill du vara en del av team Funktionsstöd och bidra till att leda och utveckla verksamhetsområdet? Du är i så fall välkommen med din ansökan! Vi söker just nu en enhetschef till boende LSS!

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef inom boende LSS har du det övergripande ansvaret för kvalitetsfrågor, utveckling, personal, budget och arbetsmiljö i din enhet. Boendena i enheten är riktade till personer med psykiska- och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Tillsammans med dina medarbetare säkerställer du hög kvalitet i det individuella stöd som ges. Som enhetschef blir du del av funktionsstöds ledningsgrupp om 18 enhetschefer som svarar upp mot verksamhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, exempelvis socionom eller beteendevetenskap, alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer tillräcklig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, gärna från liknande verksamhet inom LSS eller inom psykiatri. Du har goda kunskaper inom verksamhetsområdet samt gällande lagstiftning.

Som enhetschef är det viktigt att du har goda kunskaper inom ekonomi och att du har förmåga att skapa goda förutsättningar för delaktighet och samverkan både externt och internt. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, har mod att fatta beslut, har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att information når fram och att du är mån om uppföljning. Ditt arbetssätt är målinriktat, strukturerat och engagerat. Du brinner för målgruppen och är van att arbeta självständigt och i grupp.

Giltigt körkort med lägst behörighet B är ett krav. Tillgång till egen bil är meriterande då resor till våra olika arbetsplatser är vanligt förekommande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Urval sker löpande.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti 2024
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/245
Kontakt
  • Linda Mikaelsson, 0660-88221
Facklig företrädare
  • Camilla Norberg, Vision, 0660-265385
  • Madelene Zingmark, Akademikerförbundet SSR, 0660-65496
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb