Välfärdsförvaltningen, Funktionsstöd

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

LSS avdelningen är den tredje största avdelningen inom välfärdsförvaltningen med uppdraget att
verkställa de beslut som fattats enligt LSS lagen. Företrädesvis beslut om bostad med särskild service, personlig assistans och daglig verksamhet. Målsättningen i stödet som ges är att främja jämlikhet i levnadsvillkor, självständighet och delaktighet i samhällslivet. Den som beviljats en insats ska ges möjlighet att leva som andra.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som arbetsanpassare består i att motivera och vägleda personer med beslut om daglig verksamhet enligt LSS. Målet med ditt arbete är att ge individen en meningsfull sysselsättning samtidigt som du arbetar för att individen ska utvecklas efter dennes förmåga.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ge stöd och vägledning till individen, matcha intressen och förmågor mot olika arbetsområden inom den dagliga verksamheten/arbetsmarknaden eller utbildning, samt ta kontakt med möjliga arbetsplatser. Viktigt i denna process är god samarbetsförmåga och förmåga att se möjligheter. Det enskilda ärendet innebär stöd, planering, inskolning, uppföljning, regelbundna kontakter med företag och individen utifrån behov.

Du kommer att aktivt samverka i olika nätverk samt utveckla kontakter med flera aktörer runt
målgruppen och enskilda individer, t ex Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, gode män och anhöriga.

En viktig del av arbetet består av löpande dokumentation enligt gällande lagkrav för LSS-verksamhet.

Kvalifikationer
Som arbetsanpassare bör du ha en relevant högskoleutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, samhällsvetenskap, folkhälsovetenskap, arbetsterapeut, rehabilitering och/eller socialt arbete.

Du har ett pedagogiskt samt motiverande förhållningssätt gentemot den enskilde och förmåga att arbeta med deltagarens behov i fokus. Du bör vara stresstålig och ha god samarbetsförmåga. Arbetet fordrar flexibilitet samt förmåga att prioritera och fatta snabba beslut.

Erfarenhet att arbeta med personkretsen enligt LSS. Kunskap om neuropsykiatri, psykisk ohälsa och missbruksproblematik är önskvärt. Vi ser gärna att du har jobbat med Supported Employment och har kunskap om arbetsmarknadscoachning.

Vi söker dig som har goda datakunskaper.

Körkort, behörighet B, är ett krav.

Tjänsten är en vikariatsanställning på heltid 100% under perioden 12 augusti 2024 och 6 månader framåt.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/222
Kontakt
  • Sofia Rylander, enhetschef, 0660-266258
Facklig företrädare
  • Camilla Norberg, Vision, 0660-265385
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb