Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Utredningsenheten för LSS, psykosociala vuxenområdet och BAB ansvarar för socialtjänstens myndighetsutövning för barn och vuxna inom LSS och SoL. Utöver detta ansvarar enheten även för utredning och beslut samt utbetalning av bostadsanpassningsbidrag.

Arbetsplatsen erbjuder hög kompetens, kunniga och engagerade medarbetare med stort intresse för både arbetsuppgifter och god arbetsmiljö. Ta chansen att komma och jobba med oss!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en LSS-handläggare som vill vara med och utveckla vår avdelning och enhet.

Arbetet innebär att utreda, besluta och följa upp insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt till viss del psykosociala insatser enligt socialtjänstlagen (SoL). Målgruppen innefattar både barn och vuxna. Du kommer att ha mycket kontakt med de enskilda individerna samt samarbete med kollegor, anhöriga, företrädare och andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Enheten är indelad i arbetsgrupper utifrån arbetsområden där du får nära kollegial kontakt och stöd. Via din mentor och enhetens ärendehandledare erbjuds du individuell stöttning och såväl individuell handledning som handledning i grupp.

Som anställd inom avdelning Entré råd och stöd har du tillgång till en rad förmåner såsom friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete. Väljer du att arbeta på distans utrustar vi din hemarbetsplats.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom och godkänd examen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, arbete enligt IBIC och erfarenhet av att arbeta i Procapita eller Life Care.

Körkort med behörighet B är ett krav.

Utöver formella kompetenser kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker medarbetare som har förmåga att skapa goda relationer, gillar samarbete och att ta initiativ. Du har en god förmåga att prioritera och strukturera arbetet samt att arbeta självständigt. Ser du positivt på utveckling och vill bidra såväl i arbetet som person? Då är detta jobbet för dig!

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan där du bifogar både CV och personligt brev!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/210
Kontakt
  • Susanne Olsson, enhetschef, 0660-88584
Facklig företrädare
  • Marielle Sjölund, Vision, 070-2447106
  • Madelene Zingmark, Akademikerförbundet SSR, 0660-65496
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb