Välfärdsförvaltningen

I välfärdsförvaltningen arbetar cirka 2500 medarbetare. Förvaltningen styrs av Välfärdsnämnden med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsidé - ”Tillsammans underlättar vi människors möjlighet att leva ett meningsfullt liv” - arbetar vi för att uppnå kommunens vision: Vi bygger bäst tillsammans.

Vi söker dig som vill arbeta som enhetschef inom ordinärt boende och särskilt boende under sommaren 2023!

Verksamheterna finns i centrala Örnsköldsvik och i landsbygden. Enheternas arbete utförs i brukarnas egna hem eller i särskilda boenden.

Arbetsuppgifter
Arbetet som enhetschef innebär att företräda kommunen som arbetsgivare och att ansvara för verksamhet, arbetsmiljö och personal. Som enhetschef ansvarar du för olika antal medarbetare, vårdare/undersköterskor dag och kväll, nattpatrull och resursplanerare.

Du ska motivera, engagera och skapa delaktighet i din grupp för att nå våra gemensamma mål. Vidare är det ditt ansvar att följa de budgetdirektiv som finns samt verka och att bedriva en kostnadseffektiv verksamhet av bästa möjliga kvalité. Du strukturerar, planerar och organiserar ditt arbete självständigt.

Till stöd i ditt arbete finns din chef, kollegor i enhetschefsgruppen ordinärt boende/ särskilt boende samt stödfunktioner som ekonom, personalspecialist och lönehandläggare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning/pågående högskoleutbildning eller annan utbildning vi bedömer som tillräcklig.

Om du har erfarenhet av ledarskap och förbättringsarbete är det värdefullt, liksom erfarenhet av kommunalt arbete eller offentligt styrd organisation. Goda kunskaper inom verksamhetsområdet är meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, kommunikativ och smidig i dina relationer med andra människor. Det är också viktigt att du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställa att information når fram och att du är mån om uppföljning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god kunskap i svenska språket och god datavana. Vidare är du mål- och resultatorienterad och har förmåga att se helheten i verksamheten.

Det är meriterande om du har kunskap i arbetsmiljöarbete. Vi ser också att det är viktigt att du har förståelse för hur det egna bemötandet och förhållningssättet påverkar omgivningen.

Aktuellt körkort med lägst B-behörighet och tillgång till egen bil är meriterande eftersom stor del av verksamheten ligger utsprida i kommunen. 

Vänligen bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 juni 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön/månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/821
Kontakt
  • Jeanette Edmark Avd.chefsstöd Ordinärt boende , 0660-265048
  • Sara Nordström Avd.chefsstöd Särskilt boende, 0660-265209
  • Linda Sedin Avd.chef Ordinärt boende, 0660-88475
  • Carina Vestin Avd.chef Särskilt boende, 0660-88643
Facklig företrädare
  • Camilla Norberg, Vision, 0660-265098
  • Anna-Lena Salmonsson, Vision, 0660-88599
  • Marie Jonsson, Vårdförbundet, 0660-265371
Publicerat 2022-12-23
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb